Elke ervaren skiër of snowboarder zal je vertellen dat, ongeacht of je beginner of pro bent, een goede helm essentieel is voor je bescherming. Zelf tegen lage snelheid kan een eerder onschuldige val reeds ernstige hoofdletsels veroorzaken. Een goede helm geeft je maximale bescherming zonder je skiplezier te verminderen! De hiernavermelde ski- en snowboardhelmen vind je in alle maten, kleuren en kwaliteiten in de shop! Wens je nog meer protectie? Dan kunnen wij je een uitgebreid gamma van Atomic, Salomon en Scott aanbieden...

Lawine airbags redden levens, zo is gebleken uit een onderzoek van het zwitserse lawine autoriteit SLF. Van de 180 personen die in een lawine kwamen en hun airbag opblaasden overleefden 177 personen de lawine. Een must voor iedereen die zich met regelmaat buiten de pistes begeeft. 

Een lawinepieper is samen met een schep en sonde eveneens onontbeerlijk voor skiërs die zich offpiste begeven. Een lawinepieper zorgt dat je anderen onder een lawine kan vinden of zelf gevonden kan worden.