top of page

Heb jij ook last van:

 

 • Pijn- en drukpunten

 • Slapende tenen

 • Gevoelloosheid, tintelingen

 • Kramp onder de voet of een brandend gevoel

 • Druk en pijn op het scheenbeen

 • Koude voeten

DE PERFECTE SKISCHOEN
De perfecte skischoen

Een skischoen zonder bijhorende zolen voelt aan als een auto zonder vering

Veel skiërs zijn nog steeds van mening dat een skischoen niet comfortabel mag aanvoelen maar gelukkig is dit idee ondertussen al achterhaald...

Een groot aantal klachten ontstaan ten gevolge van een ingezakte voetboog. Wanneer de skiër druk zet op de binnenzijde van de ski zet je veel druk aan de binnenzijde van de voet en enkel. Met een zool zorgen we er als bootfitter voor dat de voet in een neutrale positie blijft zodat de druk over de volledige voet verdeeld wordt en alle spieren en ligamenten van de voet ondersteund blijven. Een zool steunt niet alleen de volledige voet, maar zet deze ook in een neutrale positie waardoor je schoen comfortabeler voelt.

 

De tekst hierboven heeft inmiddels al duidelijk gemaakt dat een skizool de basis vormt voor een perfecte pasvorm. Elke aanpassing aan de skischoen is tevergeefs wanneer de voet niet neutraal geplaatst wordt. Belangrijk is ook dat de lichaamsenergie zo efficiënt mogelijk overgebracht wordt op de ski's. Zelfs de kleinste overbodige ruimte in de schoen heeft al een effect op de snelheid waarmee je ski reageert op jouw bewegingen.

DE PERFECTE LINER
De perfecte binnenschoen

In sommige gevallen is een op maat gemaakte binnenschoen aangewezen. Met de nieuwe liner "thermomoulding" technologie kunnen we u de perfect passende binnenschoen bezorgen. De liner (=binnenschoen) wordt na verhitting in de skischoen geplaatst, na een paar minuten zit deze gegoten naar de vorm van uw voet. Deze liners zijn verder ook nog warmer en vaak lichter dan de standaard binnenschoen.

Het principe: eenmaal verhit is de EVA dik waar je het nodig hebt om ruimte op te nemen, maar dun en gecomprimeerd, waar je voet meer ruimte nodig heeft ten opzichte van de buitenschoen. 

Richtprijs:
 €219 :  Thermoforming en voorbereidend werk inbegrepen
OP MAAT VAN A TOT Z
Hoe gaan we te werk?
 • Oriëntatie: voorgeschiedenis, verwachtingen

 • Analyse van voeten en onderbenen

 • Opmeten: lengte, breedte, …

 • Inlegzolen op maat (indien nodig)

 • Kiezen van de juiste schoen

 • Aanpassingen aan binnen- en buitenschoen

 • Genieten van het skiën

PRIJSKAARTJE

Een schoen op maat laten maken hoeft niet duur te zijn

Aangezien een gewone skischoen als basis dient voor de bootfitting hoeft de prijs niet meteen uitzonderlijk hoog te liggen. Afhankelijk van de vorm van de voet en het skiniveau kost een schoen je tussen de €280 en €500. Een top performance schoen kost steeds iets meer omwille van de gebruikte materialen en technologieën. In deze prijzen zijn de voetanalyse en basis aanpassingen steeds inbegrepen, je krijgt er ook een gratis schoentas en skisok bij. Intensieve aanpassingen van schoenen kunnen nog extra aangerekend worden maar deze zijn eerder zeldzaam

Voetanalyse                                     €40:  Gratis bij aankoop van skischoen

Basis aanpassingen                        €25:  Gratis bij aankoop van skischoen

Sidas inlegzolen op maat              €99,95

Uitdrukken en frezen*          vanaf €20

Bootboard afslijpen*                      €30

uitsnijden van binnenschoen*       €20

* intensief maatwerk 

OMRUILGARANTIE
Omruilgarantie 

Af en toe gebeurt het toch nog dat de klant nog enige ongemakken heeft in de pas aangekochte schoenen. Meestal wordt dit vrij snel opgelost. Bootfitting is immers een doorlopend proces waarbij een kleine aanpassing een ongelooflijk verschil in pasvorm kan betekenen. Comfort kan dus zeer dicht bij extreme pijn liggen...

 

Loopt het toch nog fout? Geen probleem. Onze omruilgarantie verzekert u tegen een miskoop; indien een schoen echt niet goed zit nemen wij deze onder bepaalde voorwaarden terug.

Maak een afspraak

Onze bootfitters hebben 1½ à 2 uur nodig om u van een op maat gemaakte schoen te voorzien. Daarom werken we voor aankoop van skischoenen enkel op afspraak.

 

Bel ons:  +32 53 83 11 91

of mail naar info@skicenter.be

bottom of page