Heb jij ook last van:

 

  • diverse pijn- en drukpunten

  • gevoelloosheid, tintelingen

  • kramp onder de voet of een brandend gevoel

  • druk en pijn op het scheenbeen

  • koude voeten

Uw skischoen op maat gemaakt door een expert bootfitter
STAP 1

We starten met een uitgebreide voetanalyse en een eventuele "klachtenhistoriek".

STAP 2

Met de verkregen gegevens adviseren we de meest geschikte schoenen, dit natuurlijk in samenspraak met uw wensen.

De weg naar de perfecte skischoen is een samenspel tussen de bootfitter en de klant. De tijd die we hieraan besteden is per klant verschillend.

STAP 3

De perfect passende schoen creëren we door o.a. gepersonaliseerde zolen, aanpassen van binnenschoen en tong, thermisch vervormen van de buitenschoenen, uitdrukken of frezen, etc. De schoen wordt aangepast tijdens uw aanwezigheid. 

De perfecte skischoen...

en gepersonaliseerde ski-zolen

Een skischoen zonder bijhorende zolen voelt aan als een auto zonder vering

Veel skiërs zijn nog steeds van mening dat een skischoen niet comfortabel mag aanvoelen maar gelukkig is dit idee ondertussen al achterhaald...

Aangezien veel van de problemen het gevolg zijn van een ingezakte voetboog wanneer de skiër druk zet op de binnenzijde van de ski zorgen we er als bootfitter voor, dat de voet in een neutrale positie blijft zodat alle spieren en ligamenten van de voet ondersteund blijven. Dit heeft tot gevolg dat de de druk op ligamenten, gewrichten en bloedvaten wordt verminderd.

 

Een goede zool ondersteunt niet alleen de volledige voet, maar zet deze ook in de meest ideale positie. Verder heeft zo'n zool een positieve invloed op de pasvorm van de schoen, de bloedsomloop, schok-

demping , etc.

 

De tekst hierboven heeft inmiddels al duidelijk gemaakt dat een skizool de basis vormt voor een perfecte pasvorm. Elke aanpassing aan de skischoen is tevergeefs wanneer de voet niet neutraal geplaatst wordt. 

Zeer belangrijk is dat de lichaamsenergie zo snel en zo volledig mogelijk overgebracht wordt op de ski's. Zelfs de kleinste ruimte in de schoen heeft al een effect op de snelheid waarmee de ski een bocht instuurt. Het is deze overbodige ruimte die ervoor zorgt dat u alle energie nodig heeft om een behoorlijke bocht te nemen.

Een schoen op maat laten maken hoeft niet duur te zijn

Aangezien een gewone skischoen als basis dient voor de bootfitting hoeft de prijs niet meteen uitzonderlijk hoog te liggen. Afhankelijk van de vorm van de voet en het skiniveau kunt u voor 270 €  een degelijk model vinden; voor een top performance schoen betaalt u 100 € meer. In deze prijzen is de voetanalyse en het aanpassen van de schoen inbegrepen. 

Voetanalyse                                         (30€):  inbegrepen

Basic thermoforming binnenschoen (15€):  inbegrepen

Oven thermoforming buitenschoen  (30€):  inbegrepen

Uitlijnen buitenschoen                        (25€):  inbegrepen

 

Een schoentas en een degelijke skisok van X-Socks krijgt u er in de meeste gevallen gratis bij.

Mogelijke extra's die erbovenop komen:

Sidas gepersonaliseerde zolen 79.95 €

Extra hiel stabilisator                 13.95 €

Volume reducer                           6.00 € 

Uitdrukken en frezen*       van  20.00 €

Bootboard afslijpen*         tot   50.00 €

* intensief maatwerk 

 
De perfecte binnenschoen
In sommige gevallen is een op maat gemaakte binnenschoen aangewezen. Met de nieuwe liner "thermoulding" technologie kunnen we u de perfect passende binnenschoen bezorgen. De liner (=binnenschoen) wordt na verhitting in de skischoen geplaatst. Na een paar minuten zit deze gegoten aan de vorm van uw voet. Deze liners zijn verder ook nog warmer en lichter dan de standaard binnenschoen.
Het principe: eenmaal verhit, is de EVA dik waar je het nodig hebt om ruimte op te nemen, maar dun en gecomprimeerd, waar je voet meer ruimte nodig heeft ten opzichte van de buitenschoen. 
Richtprijs: 150 tot 199 €  Thermoforming en voorbereidend werk inbegrepen
 
 
 
 

Omruilgarantie 

Af en toe gebeurt het toch nog dat de klant nog enige ongemakken heeft in de pas aangekochte schoenen. Meestal wordt dit vrij snel opgelost. Bootfitting is immers een doorlopend proces waarbij een kleine aanpassing een ongelooflijk verschil in pasvorm kan betekenen. Comfort kan dus zeer dicht bij extreme pijn liggen...

 

Loopt het toch nog fout? Geen probleem. Onze omruilgarantie verzekert u tegen een miskoop; indien een schoen echt niet goed zit nemen wij deze onder bepaalde voorwaarden terug.